Neapolitan Ice Cream
Jangan dok buat perangai bodoh hang boleh tak?
Posted on @July 7, 2011 with 2 COMMENT(S)
12658583859114_large
x suka ? boleh jalan daa~

-ini entry emosional sikit- kalau nak baca, teruskan. tak mau ?  tak yah baca ahh!
(membahasakan diri sebagai 'aku' dlm entri nih)

Okay okay, kelmarin hari kecemerlangan pelajar dengan mesyuarat PIBG kat sekola aku. And, macam biasa... setiap badan beruniform akan ambil bahagian dalam acara kawad kaki. Aku join Pandu Puteri :)  Sama jugak lah dengan budak perempuan yg aku nak story kot korang semua nihh. Sehari sebelum acara tu, ada la cikgu buat announcement suruh berjumpa ngan pengerusi persatuan pasal kawad kaki tu. Keputusannya menghampakan :(
3-4 orang saja yang berjumpa.. Yang lain lesap ke mana tak tahu lahh..=.='
Anies pi tau! ehem ehem, budak tetap masuk kawad dohh, Then, pengerusi pun tanya la, mana pi pelajar yang lain ? HAHA. ni yang syok niii~ Alasan macam2 bagi. Demam la, lenguh kaki la, mak tak bagi lahh and banyak lagi alasan yang sememangnya tak masuk akal.  Memang dah ajak pi sama, tapi..... tak mau. Nak kata apa lagi ?? Dengan berat hatinya, terpaksa ajak ngan budak form 4 pi ke setiap kelas.. Tapi, tak mau jugak jawapannya. Termasuklah dengan perempuan tak guna tuh. Siap nangis-nangis lagi and pi maki pulak pengerusi tu. Dasar tak tau malu!  Ek eleh, baru kena asak sikit, nak nangis-nangis segala.  Ingat dia sorang ja kot nak kena kawad ? Kesian budak-budak form 4, dah la kena ganti kawad, nak jaga kedai lagi. Fikir lah orang lain sama. Jangan dok ikut kepala otak hang sajaaaaa! Bukan lama mana pun. Satu jam pun tak sampai dok terpacak tengah panas tuh. Tak jadi kulit hitam cam Negro pun aihh, toksah dok risau lahh sangat! Pakai la sunblock, tu pun mau ajar ka?  #Stupid doo. Tapi bila ada kem atau rombongan ke mana-mana, tergedik-gedik nak join ! Boleh dikatakan, semua kem atau rombongan kat sekolah, semuanya nak 'sapu' habis ! Geram gila bangang ahh! Orang perangai cam tu tak leh pakai. Ataupun lebih tepat, USELESS. Masuk saja persatuan, tapi aktiviti tak mau masuk langsung! Berkepit dengan kawan2 dia jaa~ Benci gilaaaaaa!
Tau pi rombongan saja.....! Kira nak enjoy jaa, Kerja tak mau buat, nak pi kem-kem segala =.='
Sh*t betul dapat kawan macam nihh kan?????
So, kawan dengan orang yang mau kawan ngan kita saja. Tak sukalah kena kawan sebab terpaksa. :'(

Lastly..

Tumblr_lnxxxdz6o31qkeoddo1_500_large
harap2 paham lah apa yg nak disampaikan , okayh ?
Bye 





Layout by chocolettha. Post title from owlala. Colors & Image neapolitan ice cream & 1950's Argyle.