Neapolitan Ice Cream
Scan Virus atau Malware di Blog Korang !
Posted on @May 11, 2011 with 4 COMMENT(S)
Haii.
anis here.
what's up, bloggers ?
im hope you fine.
(english terokk :p)

Bloggers semua,
hari ni nak kongsikan sikit ilmu kat korang ?
Tau tak apa tu malware ?
Ntah, anis pun tak tau apa sebenarnya...
Cari kat ENCIK Google yaa !
Tapi apa yang anis tau, sejenis virus je laaa yang selalu ada di webpage blog atau lain-lain.
huhu. :)

Kalau nak check ada malware ke tak kat blog kita,
tonyoh sini yaa !
Tulis alamat blog korang sama ada http:// atau www.
contoh: http://url blog korang.blogspot.com (tukarkan oren ke url blog korang.)
Pastu, tunggu ..dia scan blog kita.
Tak lama, around 4-5 saat jaa kan?

Untuk Anies punya blog dia keluar cam nie:

*klik untuk tumbesaran

Try tngok semua tulisan hijau dlm kotak tuu
"Clean, The site is safe"
Kalau keluar cam tu...
Blog korang bersih suci drpd malware durjana tuu!
Okey, itu jee yang anis nak ceritakan.
byee :)

love ya,
miss anies

p/s: credits to kak azizah yahya
thanks 4 the great info?
dah cuba, komen okay ??








Layout by chocolettha. Post title from owlala. Colors & Image neapolitan ice cream & 1950's Argyle.