Neapolitan Ice Cream
Jom Memasak !
Posted on @March 12, 2011 with 0 COMMENT(S)
haluu bloggers.. sory lah anies lame tak update belog. OK, bukannya apa, tak da benda nak gitau daa..
OKEYH,back to the story...
Hari nie kat sekolah anies ada buat pertandingan memasak antara badan beruniform NGO (BUKAN KERAJAAN)seperti:
>Pandu Puteri
>St.John Ambulans
>Pengakap
>Puteri Islam.. sahaja.

Hmph, apa lagi kalau nak kena bawak bahan masakan sekali.. Itu part yang paling tak BEST !! Iyelah.. nak kena bawak periuk laa, arang. kayu api, bata and bahan mentah..
Urgh memang penat !
Habis tudung jadi kelabu asap. Of course lha, sebab masak guna arang, begitulah.
Cikgu hanya bagi kami tempoh masa 1 jam.
Ingat sempat ke masa dalam masa sesingkat gitu..?!
Apa-apa pun, masakan anies sempat siap sebelum 10 minit akhir. Memang gila kalut laa...
Nak basuh periuk lagi, ada yang tak masak2 lagi..

Inilah pengalaman pertama memasak di sekolah.. ! (heheheh)
Nak tau anies masak ape.. lets look pics di bawah okey..
masa kat pics tu akan anies bagitau satu persatu yaa ?


     Sedang mencari.cari buku resipi memasak. Hahahahah.. !

    paece jangan tak peace yaww ! (owner of this blog)

          Tukang kacau udang. Posing senyum sajer.. 

     Keadaan sepanjang memasak.. (Tabiik korang !)

         Taadaa ! Inilah masakan yang anies buat iaitu Udang Berempah  Kuah. ( Perasan tak, hiasan je lebih.. kan ?)

  Tudia !!! All my geng posing kat masakan diorang sekali~
(abang belakang tuh kacau daun betulla !)

Erm rasa2 banyak nie je yang nak ceritakan pun..My father da bising suh tutup komputer.
Akhir kata: Selamat bercuti semua !

love ya,
miss anies. 
tagging :kak shada
                  :amira

 



Layout by chocolettha. Post title from owlala. Colors & Image neapolitan ice cream & 1950's Argyle.